Blog

De pitloze avocado; alleen maar voordelen!

21-01-2022

Pitloze-avocado

Avocado zonder pit; is dit een droom?

Nee. Het is echt waar.

In Nederland vind je ze niet vaak, maar Jimmy Loves Food brengt de pitloze avocado bij jou in de keuken. Voorheen exclusief verkrijgbaar voor toprestaurants vanuit Rungis in Parijs, nu dus ook wat dichterbij!

Seizoensgebonden

Deze avocado's komen van planten die onbestoven zijn; hierdoor ontstaat er geen pit. Alleen verkrijgbaar in december en januari, is het een echt seizoensgebonden exclusief product. Maar ook qua gebruik is deze soort heel anders dan zijn grote broer-met-pit. De pitloze variant kan je uit het vuistje eten, mét schil. Het vruchtvlees is net zo zacht, romig en smakelijk als de gewone avocado. Hij wordt vaag gebruikt als garnering of klein onderdeel van een gerecht.

Herkomst

Jimmy Loves Food heeft een mooie samenwerking met een teler vlak bij Fez, in Marokko. De oogst van deze teler importeren wij in Nederland, en kan je meebestellen met je reguliere bestelling. Onze specialist kan je natuurlijk alles vertellen over de herkomst van de producten, zodat jij deze informatie ook kan delen met je gasten. Alleen maar voordelen!

Wil je meer weten over onze prachtige producten en kijken wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Het is fijn om met de beste producten te werken en te weten waar het vandaan komt. Dat het duurzaam is, maar niet duurder.

Chef Janco Robben

Ik werk graag met Jimmy Loves Food. Het voelt goed, het is goed.

Chef Janco Robben

Kies voor ingrediënten
met een eerlijk
verhaal.

Het allerbeste voor jou, je gasten en de wereld.

Arrowup