Overig

Nederlandse vanille vanaf nu te bestellen

12-01-2022

nederlandsevanille

Nederlandse vanille uit de duurzaamste kas

Pre-order bij Jimmy Loves Food.

Wellicht heb je er al wat over gehoord of gelezen; Koppert Cress lanceert de komende maand vanille van eigen bodem. Daar willen we natuurlijk als de kippen bij zijn!

Omdat de peulen in een kas worden geteeld kunnen de perfecte omstandigheden worden gecreëerd. Hierdoor ontstaan er prachtige “rijke, vette peulen van de hoogste kwaliteit”.

Koppert cress staat bekend om zijn duurzame kas, waar volledig CO2-neutraal wordt geteeld. Alle beschikbare duurzame technieken hebben zij in hun kas verwerkt. Het duurt niet lang meer of zij kunnen energie opwekken in plaats van gebruiken.

De vanille is een nieuwe stap. Omdat de weersinvloeden gereguleerd worden krijgen de peulen precies de goede aandacht en groeitijd om zo een grotere opbrengst per peul te produceren. Hoe anders is dat bij peulen die op bijvoorbeeld Madagaskar groeien. Vanwege tyfoons en diefstal worden ze daar onrijp geplukt wat leidt tot dunne, droge peulen.

De peulen uit Nederland hoeven vanzelfsprekend geen lange reis af te leggen en kunnen hierdoor maximaal rijpen aan de plant, tot volledige ´curing´ in het geval van de rode vanille aan toe.

Ook is het nu mogelijk om de verse groene peul te krijgen die je naar eigen inzicht kunt curen, denk bijvoorbeeld aan een curing met kersenbloesem, bergamot of cepes.

Bij Jimmy Loves Food zijn we gek op deze ontwikkelingen en geven we jou het gemak de vanille bij ons mee te laten komen met je reguliere bestelling. Zo gaan er minder pakketjes op de post en besparen we samen een dieselbusje die jouw bestelling moet komen brengen. Want wij komen op de fiets!

3 soorten verkrijgbaar

Er zijn drie soorten vanille verkrijgbaar op inschrijving; de levering zal in februari plaatsvinden. De peulen zijn per zes stuks verpakt in een bewaarblik.

Zwarte vanille

De Planifolia Black is rijk aan merg en vanilline. Een volle, intense en betoverende romantiek tussen bloemen en kruiden met specifieke tonen van leer, noten, aards en hout.

Rode vanille

De Planifolia Red, een Nederlandse ‘Vine riped’ vanille (rijping aan de plant); zoals de natuur het bedoeld heeft. Doordat de peul langer met de plant verbonden is, krijgt deze een nog mooier smaakprofiel, wat vanuit culinair oogpunt talloze nieuwe mogelijkheden biedt met specifieke tonen van bloemen, frisheid, rood fruit en butterscotch.

Groene vanille

De Planifolia Green, groene vanille peulen; vers van de plant. Professionals kunnen zelf experimenteren met ‘curen’ (drogen en behandelen) om naar wens aroma’s toe te voegen.

Wil je alvast bestellen? log dan in via inONE of stuur een contactaanvraag met je bestelling.

Het is fijn om met de beste producten te werken en te weten waar het vandaan komt. Dat het duurzaam is, maar niet duurder.

Chef Janco Robben

Ik werk graag met Jimmy Loves Food. Het voelt goed, het is goed.

Chef Janco Robben

Kies voor ingrediënten
met een eerlijk
verhaal.

Het allerbeste voor jou, je gasten en de wereld.

Arrowup