Overig

Wat kan je je gasten nog meer voorschotelen thuis?

30-11-2021

shutterstock_1957826548

Van muzieklijsten tot home-cookings

Ga vooral all the way.

Thuis uit eten is geboren uit noodzaak, maar nu uitgegroeid tot een serieus mooie kans voor restaurateurs. Gasten zijn blij dat ze kunnen helpen door te bestellen en doen dat dan ook in grote getalen. Kleine restaurants zagen hun couverts omhoogschieten en mensen kookten afgelopen december minder zelf, maar lieten zich verwennen door hun favoriete chefs, die het voorwerk deden.

In veel boxen werden kaartjes gedaan met een QR-code. Bij scannen kwamen daar de meest verrassende video’s uit! Instructies voor de laatste handelingen in de keuken, topviews van het opmaken van de borden, vrolijke kerstboodschappen van complete teams en hele bedrijfsfilms. Overweeg een toffe video die je kan "embedden" op je site. Zo haal je je gasten digitaal binnen en kan je met verwijzingen onder de video meer informatie geven over je bedrijf.

De sfeer in huis kan je  op een gemakkelijke manier ondersteunen door muziek. Maak bijvoorbeeld een muzieklijst aan op Spotify onder de naam van je restaurant. Deze kan je dan vervolgens delen met je gasten om tijdens het diner op te zetten.

Handgeschreven boodschappen doen het altijd goed. De persoonlijke touch wordt enorm gewaardeerd. Mocht je een blanco box hebben, schrijf er dan een leuke boodschap op. Of voeg een handgeschreven kaartje toe, met bijvoorbeeld een actie voor het nieuwe jaar of een korting op een andere box.

Hoe je nog meer het werk uit handen van je gasten kan nemen?  Bijvoorbeeld door de afwas voor ze te doen! Je kan een borg vragen en je gasten ook tafellinnen, servies, bestek en glaswerk leveren. Zo hebben zij de mooiste ervaring thuis, én hoeven ze niet af te wassen.

De trend van homecookings komt ook steeds meer voorbij. Heb je de tijd om bij je gasten thuis te koken, in hun eigen keuken? Dat is wel echt het ultieme natuurlijk. Je kan dan echt de hele sfeer van je restaurant meenemen. Er zijn restaurants die vanaf 4 personen een compleet menu met wijnen bij mensen thuis bereiden. De exclusiviteit spat er van af!

Hoe dan ook, gaan we lekker all the way. Want aangezien we zelf de slingers moeten ophangen, bepalen we ook zelf hoe leuk die slingers zijn!

Het is fijn om met de beste producten te werken en te weten waar het vandaan komt. Dat het duurzaam is, maar niet duurder.

Chef Janco Robben

Ik werk graag met Jimmy Loves Food. Het voelt goed, het is goed.

Chef Janco Robben

Kies voor ingrediënten
met een eerlijk
verhaal.

Het allerbeste voor jou, je gasten en de wereld.

Arrowup