Vis

Een duurzamere keuken in vijf stappen

03-01-2022

shutterstock_407054095

Samen komen we er zeker!

Elke chef heeft het vurige verlangen te werken met de allerbeste producten. Daardoor wordt je vak leuker en het komt de smaak en kwaliteit ten goede. En hoe zit het dan met de duurzaamheid? Niet alles hoeft per se biologisch te zijn om ook duurzaam te zijn. En zeker willen we ontkrachten dat duurzaam ook duurder is. Want dat hoeft helemaal niet. Hierbij vijf tips om jouw keuken duurzaam te maken.

Stop met bestellen bij de ouderwetse groothandel

Ouderwetse groothandels kopen bulk in, maken wrede prijsafspraken met hun leveranciers en zijn bezig met één ding; geld verdienen aan jou. Door te bestellen bij lokale leveranciers stimuleer je de handel, krijgt de producent een eerlijke prijs voor zijn handel en betaal je nog steeds hetzelfde. Neem bijvoorbeeld Jimmy Loves Food; wij verzamelen al deze leveranciers bij elkaar en leveren in 1 drop alle producten waar jij mee wil koken. De gedachte van Jimmy Loves Food is ontstaan uit liefhebberij; hoe kunnen we chefs het beste brengen zonder duurder te zijn?

Bespaar tijd en energie door gebruik te maken van het netwerk

Elke chef wil eigenlijk het liefst zelf naar zijn lokale leveranciers toe en daar de beste producten uitzoeken. Maar is dat duurzaam? Naast dat je overal met je auto langs moet kost het je enorm veel tijd. En niet alleen jou, ook de leverancier moet tijd voor je maken. Jimmy Loves Food heeft het beste al voor je uitgezocht. Zo ben je verzekerd van al die mooie juweeltjes van vis, vlees en AGF, brood en zuivel. Omdat je alles in één keer geleverd krijgt, bespaar je veel tijd. Je krijgt ook maar één pakbon per levering en één factuur per week. Minder papier, minder invoer- en controlewerk.

Ga voor emissievrij

In de steden worden steeds meer gebieden autoluw gemaakt. Logisch, want al die uitstoot is niet gezond. Hierdoor krijgen oude systemen het wel even zwaar te verduren; hoe moeten zij nu op tijd bij jou komen met je bestelling? Jimmy Loves Food lost dat op. Door met emissievrije bakfietsen de bestellingen rond te rijden. Hiermee gaan we ervoor om dagelijks op elk moment te leveren. Er zijn geen venstertijden te respecteren en de fiets komt overal met gemak voor de deur. De duurzaamste keuze die je kunt maken!

Kies voor seizoenen

Door je menukaarten af te stemmen op de seizoenen maak je een enorme slag in duurzaamheid. Waarom aardbeien in de winter als je met prachtig ander seizoensfruit kunt werken? Waarom haricots verts uit Kenia laten komen als we hier om de hoek de prachtigste bonen telen? Waarom teveel betalen voor producten die uit kassen moeten komen, terwijl je marges omhoog schieten als je kijkt wat er op dit moment te verkrijgen is? Bij Jimmy Loves Food werken specialisten die je hier enorm mee kunnen helpen, en dat ook graag doen. Ze kijken mee met je nieuwe kaart en doen je slimme suggesties op het gebied van vlees, vis en AGF.

Het is fijn om met de beste producten te werken en te weten waar het vandaan komt. Dat het duurzaam is, maar niet duurder.

Chef Janco Robben

Ik werk graag met Jimmy Loves Food. Het voelt goed, het is goed.

Chef Janco Robben

Kies voor ingrediënten
met een eerlijk
verhaal.

Het allerbeste voor jou, je gasten en de wereld.

Arrowup