Blog

Gold de Boeuf introduceert de eerste dry aged rundvleeskroket van Nederland

23-02-2022

WhatsApp Image 2022-02-11 at 15.31.29

Dry aged rundvleeskroketten zijn de nieuwe standaard

De enige kroket met échte vulling, die ook nog eens duurzaam is.

Je kunt het eigenlijk niet beter doen dan met deze kroketten; bomvol smaak, bomvol verhaal. Jimmy Loves Food heeft de ambitie om zo min mogelijk waste te produceren. En van deze ambitie is de kroket een voorbeeld.  In samenwerking met Eric Swaghoven van restaurant Valuas* in Venlo ontwikkelden we de eerste Nederlandse dry age rundvleeskroket.

En dat ging zo

Jimmy Loves Food levert dry aged dubbeldoel rundvlees aan de horeca. Voordat deze stukken worden geleverd, worden ze schoongesneden. Hiervan komen dan snippers rundvlees, die tot voor kort nog geen goede bestemming hadden. In een brainstormsessie op ons kantoor kwam het briljante idee om er kroketten van te maken. En wie maakt er in dit land nu de beste kroketten? Eric Swaghoven van Valuas*. De Valuaskroket is onder de rivieren enorm populair, en dat is niet voor niets. Eric weet wel hoe je een lekkere kroket moet maken, die tussen een slagers- en een banketbakkerskroket zit. We twijfelden geen moment en zijn in de auto gesprongen, op pad naar Venlo om ons wilde plan te bespreken.

45% rundvlees

Het was een warme ontvangst bij Valuas; we werden met alle egards ontvangen en we spraken over het proces der kroketten. Eric heeft een hele range ontwikkeld, zowel standaard kroketten als seizoenskroketten.

De snackcultuur in Nederland verandert langzaam. Er is - terecht - meer aandacht voor kwalitatief betere en meer gezonde snacks. De Valuas Kroket was zijn tijd ver vooruit, al in 2004 besloot Eric een luxe rundvleeskroket te ontwikkelen waarin alleen de allerbeste ingrediënten verwerkt zijn. Voor de kroketten en bitterballen gebruiken ze zoveel mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerde ingrediënten van hoge kwaliteit. Zo zit in de rundvleeskroket 45% rundvlees van de meest smaakvolle delen van het rund, maken ze hun aspergekroket van de asperges van de beste teler in de regio. Ze vullen de garnalenkroket met Hollandse garnalen en gebruiken garnalenbisque als basis voor de bouillon. Ze zijn ook zeer gebonden aan het seizoen. Zoals: boerenkool en balkenbrij kroketten in de winter, asperge kroketten in het voorjaar, tomaat-risotto kroketten in de zomer en de hert/wild kroketten in het najaar. In de kroketterie rollen ze de kroketten nog met de hand. Toegevoegde kunstmatige stoffen laten ze natuurlijk achterwege. Het resultaat is een ambachtelijke, smaakvolle en goedgevulde kroket met eerlijke ingrediënten.

Dit verhaal sluit helemaal aan bij de visie van Jimmy Loves Food. We bedachten samen de receptuur en de beste verhouding van dry aged en vers vlees. De smaak: uitzonderlijk. Met 45% vlees steekt deze kroket met kop en schouders uit boven de rest. Wist je dat er in reguliere kroketten maar 18% vlees zit? Dat is waarom de Gold de Boeuf kroket de nieuwe standaard in de horeca is.

Wil je ze uitproberen? Bestel dan snel jouw doos tegen introductieprijs. Log in op InONE of vraag een gratis account aan.

Het is fijn om met de beste producten te werken en te weten waar het vandaan komt. Dat het duurzaam is, maar niet duurder.

Chef Janco Robben

Ik werk graag met Jimmy Loves Food. Het voelt goed, het is goed.

Chef Janco Robben

Kies voor ingrediënten
met een eerlijk
verhaal.

Het allerbeste voor jou, je gasten en de wereld.

Arrowup