Geen vleesvervanger maar groente op zijn best.
30-11-2021

Gijs Kemmeren ontwikkelde de bietstuk; wat een goed idee
Het verhaal
Het verhaal van de dry-aged rode biet begon ruim 2 jaar geleden. De tuinder waar Gijs mee samenwerkt had gigantische bieten van soms wel 2 kilogram per stuk, en had daar geen eindbestemming voor. Na veel testen was daar uiteindelijk de dry-aged rode biet.
De biet wordt minimaal 21 dagen gerijpt en droogt langzaam in. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken voegt Gijs enkel zeezout toe tijdens het pekelen van de biet. Het perfecte hoofdgerecht; bak de bietstuk rondom aan in olie en serveer. Maar ook als basis voor een waanzinnige vegetarische steak tartaar of carpaccio.
Na het openen van de verpakking is de biet beperkt houdbaar in de koelkast, ook is de biet zeer geschikt om te bewaren in de vriezer zonder kwaliteitsverlies, portioneer en ontdooi wanneer nodig. Natuurlijk vrij van allergenen en volledig plantaardig.
Kies voor ingrediënten
met een eerlijk
verhaal.
Het allerbeste voor jou, je gasten en de wereld.